- obtížnost: *****
- doba vaření: 10-15 minut
- hodnocení: *****
- výsledek: rychlé, originální a velice chutné
nevážené
- 1 balení čínských nudlí (500g)
- 5 lžic oleje
- 10 lžic sojové omáčky
- 5 lžiček cukru
Postup
Pokud chcete originální nudle, které se podávají v čínských bistrech, musíte vybrat ty správné, kulaté (ne typ-čínské instantní polévky), nejlépe napoví fotografie.
Recept je jednoduchý a originál:
nudle vložíme do větší nádoby a zalijeme vařící vodou. Musí být ponořené 50 minut. Po uplynulé době slijeme a přidáme sojovou omáčku s cukrem. Důkladně promícháme. Rozpálíme na hluboké pánvi olej a vložíme nudle. Zprudka smažíme asi 10-15 minut.
Podáváme s různou zeleninou, omáčkami s masem atd.
Rady a tipy
Výborné jsou promíchané se zeleninou a masem (maso ani nemusí být).
TIP: na troše oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev, na drobnější kousky rajčata, papriky a jinou zeleninu (podle vaší chuti), osolíme, trošku opepříme a zprudka osmahneme, podle potřeby trochu podlijeme, popř. ještě dochutíme. Hotové promícháme s nudlemi.
Hotová mňamka.
Pokud chcete originální nudle, které se podávají v čínských bistrech, musíte vybrat ty správné, kulaté (ne typ-čínské instantní polévky), nejlépe napoví fotografie.
Recept je jednoduchý a originál:
nudle vložíme do větší nádoby a zalijeme vařící vodou. Musí být ponořené 50 minut. Po uplynulé době slijeme a přidáme sojovou omáčku s cukrem. Důkladně promícháme. Rozpálíme na hluboké pánvi olej a vložíme nudle. Zprudka smažíme asi 10-15 minut.
Podáváme s různou zeleninou, omáčkami s masem atd.
Rady a tipy
Výborné jsou promíchané se zeleninou a masem (maso ani nemusí být).
TIP: na troše oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev, na drobnější kousky rajčata, papriky a jinou zeleninu (podle vaší chuti), osolíme, trošku opepříme a zprudka osmahneme, podle potřeby trochu podlijeme, popř. ještě dochutíme. Hotové promícháme s nudlemi.
Hotová mňamka.
Stále hledám ten "pravý" recept na smažené čínské nudle. Tak doufám, že to bude právě tenhle. Určitě vyzkouším. Děkuju za nápad.
OdpovědětVymazatZkusim, uvidim. Me by spis bodl recept na tu omacku, kterou ty nudle polivaji.
OdpovědětVymazatměla by to být ústřicová omáčka
VymazatSkiskaska má pravdu. Raději recept na omáčku na nudle !
OdpovědětVymazatMiluji čínské nudle tak určitě to skusím Super recept
OdpovědětVymazatTohle určitě není originální recept...vařím na železném originálním WOKu s asijským hořákem už roky...chybí tam rýžové víno, ústřicová omáčka, kukuřičný škrob a další...no a v čínské kuchyni se přidává Glutaman sodný na zvýraznění chuti. Občas ho také přidávám
OdpovědětVymazatU nás doma se teď v poslední době hodně používá litinová pánev. Manžel se totiž vrátil z nějakého kurzu vaření a tam se tento typ nádobí hodně používat. Běhěm jednoho odpoledne nám vysvětlil výhody a my jsme objektivně zhodnotili že na tom asi něco opravdu bude.
OdpovědětVymazat