- obtížnost: *****
- doba přípravy: 25min
- doba pečení: 20min
- hodnocení: *****
- výsledek: vynikající-oblíbíte si
Ingredience
vážené
- 400g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 250g cukru
- 20g kakaa
- 250ml mléka
- 125ml oleje nebo (rozpuštěné hery)
- 1 vejce
Postup
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, kakao, mléko,olej a vejce.
Všechny suroviny důkladně vymícháme v hladké těsto.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem, nebo vytřeným máslem + vysypaným polohrubou moukou. Předehřejeme si troubu na 170° a pečeme 20 minut (vždy záleží na typu trouby).
Upečené necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém a čokoládovou polevu.
Krém: cukr nasypeme do smetany + ztužovač šlehačky (není nutný). Vyšleháme do tuha šlehačku a přimícháme tvarohy. Vše důkladně vyšleháme v hladký krém.
Poleva: ve vodní lázni, nebo v hrnci k tomu určenému viz. obrázek rozehřejeme máslo a na kostičky nalámanou čokoládu. Po rozehřátí důkladně promícháme v hladkou hmotu.
Na základ (korpus) namažeme krém a polijeme rozehřátou polevou. Ještě na plechu před ztuhnutím čokolády krájíme, po té dáme ztuhnout do chladna (lednice).
Rady a tipy
Místo šlehačky můžeme použít změklé máslo, důkladně třít, aby nebyly hrudky.
Hotový řez můžeme posypat kokosem, či zdobit dle fantazie.
Nejlépe se těsto promíchá v elektrickém robotu, ale suroviny se musí nejprve dávat tekuté, až poté sypké.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, kakao, mléko,olej a vejce.
Všechny suroviny důkladně vymícháme v hladké těsto.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem, nebo vytřeným máslem + vysypaným polohrubou moukou. Předehřejeme si troubu na 170° a pečeme 20 minut (vždy záleží na typu trouby).
Upečené necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém a čokoládovou polevu.
Krém: cukr nasypeme do smetany + ztužovač šlehačky (není nutný). Vyšleháme do tuha šlehačku a přimícháme tvarohy. Vše důkladně vyšleháme v hladký krém.
Poleva: ve vodní lázni, nebo v hrnci k tomu určenému viz. obrázek rozehřejeme máslo a na kostičky nalámanou čokoládu. Po rozehřátí důkladně promícháme v hladkou hmotu.
Na základ (korpus) namažeme krém a polijeme rozehřátou polevou. Ještě na plechu před ztuhnutím čokolády krájíme, po té dáme ztuhnout do chladna (lednice).
Rady a tipy
Místo šlehačky můžeme použít změklé máslo, důkladně třít, aby nebyly hrudky.
Hotový řez můžeme posypat kokosem, či zdobit dle fantazie.
Nejlépe se těsto promíchá v elektrickém robotu, ale suroviny se musí nejprve dávat tekuté, až poté sypké.
Žádné komentáře:
Okomentovat