pondělí 11. března 2013

Výborný Míša řez (s použitím 1 vejce)

  • obtížnost: *****
  • doba přípravy: 25min
  • doba pečení: 20min
  • hodnocení: *****
  • výsledek: vynikající-oblíbíte si

Ingredience

vážené

  • 400g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250g cukru
  • 20g kakaa
  • 250ml mléka
  • 125ml oleje nebo (rozpuštěné hery)
  • 1 vejce


 nevážené
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 3 plnější lžíce kakaa
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje nebo (rozpuštěné hery)
  • 1 vejce

náplň:
  • 2balení měkkého tvarohu (500g)
  • 1 smetana ke šlehání (1kelímek)
  • ztužovač šlehačky (nemusí být)
  • 45-75g cukru (3-5 plnějších lžíc) dle chuti
  • 2 vanilkové cukry


poleva:
  • 1 čokoláda na vaření (100g)
  • 80g másla (hery)

   

Postup

 Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, kakao, mléko,olej a vejce.
 Všechny suroviny důkladně vymícháme v hladké těsto.
 Dáme na plech vyložený pečícím papírem, nebo vytřeným máslem + vysypaným polohrubou moukou.   Předehřejeme si troubu na 170° a pečeme 20 minut (vždy záleží na typu trouby).
 Upečené necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém a čokoládovou polevu.
Krém: cukr nasypeme do smetany + ztužovač šlehačky (není nutný). Vyšleháme do tuha šlehačku a přimícháme tvarohy. Vše důkladně vyšleháme v hladký krém.
Poleva: ve vodní lázni, nebo v hrnci k tomu určenému viz. obrázek rozehřejeme máslo a na kostičky nalámanou čokoládu. Po rozehřátí důkladně promícháme v hladkou hmotu.

Na základ (korpus) namažeme krém a polijeme rozehřátou polevou. Ještě na plechu před ztuhnutím čokolády krájíme, po té dáme ztuhnout do chladna (lednice).


Rady a tipy

Místo šlehačky můžeme použít změklé máslo, důkladně třít, aby nebyly hrudky.
Hotový řez můžeme posypat kokosem, či zdobit dle fantazie.
Nejlépe se těsto promíchá v elektrickém robotu, ale suroviny se musí nejprve dávat tekuté, až poté sypké.

Žádné komentáře:

Okomentovat