středa 6. března 2013

Jemné belgické vafle


  • obtížnost: *****
  • doba přípravy: 15min
  • doba pečení: asi 3-4min
  • hodnocení: *****
  • výsledek: výborné a ještě lepší se šlehačkou a polevou

Ingredience

vážené
  • 300g hladké mouky
  • 1/2 lžíce prášku do pečiva
  • 170g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200g změklého másla nebo hery
  • 100ml mléka (i více)
  • 3žloutky
  • 3 bílky (sníh)

podle chutí

  • navrch ovoce
  • šlehačku
  • tekutou čokoládu, karamel (tekuté), nutelu
  • javorový sirup
  • zmrzlinu

Postup

Ušleháme žloutky a přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, mléko a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Vymícháme v hladké těsto.
Rozpálíme vaflovač a nalijeme 1 naběračku těsta- na mřížku (1 vafli), zavřeme víko a pečeme asi 3-4 minuty.
Hotové zdobíme dle chuti.


Rady a tipy

Bílky ke šlehání by měly mít pokojovou teplotu a přidejte před šleháním špetku soli, sníh se Vám povede.
Kdo má rád méně sladké, může dát menší množství cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat