- obtížnost: *****
- doba přípravy: 15min
- doba pečení: asi 3-4min
- hodnocení: *****
- výsledek: výborné a ještě lepší se šlehačkou a polevou
Ingredience
vážené
- 300g hladké mouky
- 1/2 lžíce prášku do pečiva
- 170g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200g změklého másla nebo hery
- 100ml mléka (i více)
- 3žloutky
- 3 bílky (sníh)
podle chutí
- navrch ovoce
- šlehačku
- tekutou čokoládu, karamel (tekuté), nutelu
- javorový sirup
- zmrzlinu
Postup
Ušleháme žloutky a přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, mléko a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Vymícháme v hladké těsto.
Rozpálíme vaflovač a nalijeme 1 naběračku těsta- na mřížku (1 vafli), zavřeme víko a pečeme asi 3-4 minuty.
Hotové zdobíme dle chuti.
Rady a tipy
Bílky ke šlehání by měly mít pokojovou teplotu a přidejte před šleháním špetku soli, sníh se Vám povede.
Kdo má rád méně sladké, může dát menší množství cukru.
Ušleháme žloutky a přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, mléko a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Vymícháme v hladké těsto.
Rozpálíme vaflovač a nalijeme 1 naběračku těsta- na mřížku (1 vafli), zavřeme víko a pečeme asi 3-4 minuty.
Hotové zdobíme dle chuti.
Rady a tipy
Bílky ke šlehání by měly mít pokojovou teplotu a přidejte před šleháním špetku soli, sníh se Vám povede.
Kdo má rád méně sladké, může dát menší množství cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat