středa 3. dubna 2013

Originál pravé smažené čínské nudle




  • obtížnost: *****
  • doba vaření: 10-15 minut
  • hodnocení: *****
  • výsledek: rychlé, originální a velice chutné




Ingredience

 nevážené


  • 1 balení čínských nudlí (500g)
  • 5 lžic oleje 
  • 10 lžic sojové omáčky
  • 5 lžiček cukru




Postup

Pokud chcete originální nudle, které se podávají v čínských bistrech, musíte vybrat ty správné, kulaté (ne typ-čínské instantní polévky), nejlépe napoví fotografie.
Recept je jednoduchý a originál:
nudle vložíme do větší nádoby a zalijeme vařící vodou. Musí být ponořené 50 minut. Po uplynulé době slijeme a přidáme sojovou omáčku s cukrem. Důkladně promícháme. Rozpálíme na hluboké pánvi olej a vložíme nudle. Zprudka smažíme asi 10-15 minut.
Podáváme s různou zeleninou, omáčkami s masem atd.



Rady a tipy

Výborné jsou promíchané se zeleninou a masem (maso ani nemusí být).
TIP: na troše oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev, na drobnější kousky rajčata, papriky a jinou zeleninu (podle vaší chuti), osolíme, trošku opepříme a zprudka osmahneme, podle potřeby trochu podlijeme, popř. ještě dochutíme. Hotové promícháme s nudlemi.
Hotová mňamka.


 

7 komentářů:

  1. Stále hledám ten "pravý" recept na smažené čínské nudle. Tak doufám, že to bude právě tenhle. Určitě vyzkouším. Děkuju za nápad.

    OdpovědětVymazat
  2. Zkusim, uvidim. Me by spis bodl recept na tu omacku, kterou ty nudle polivaji.

    OdpovědětVymazat
  3. Skiskaska má pravdu. Raději recept na omáčku na nudle !

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji čínské nudle tak určitě to skusím Super recept

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle určitě není originální recept...vařím na železném originálním WOKu s asijským hořákem už roky...chybí tam rýžové víno, ústřicová omáčka, kukuřičný škrob a další...no a v čínské kuchyni se přidává Glutaman sodný na zvýraznění chuti. Občas ho také přidávám

    OdpovědětVymazat
  6. U nás doma se teď v poslední době hodně používá litinová pánev. Manžel se totiž vrátil z nějakého kurzu vaření a tam se tento typ nádobí hodně používat. Běhěm jednoho odpoledne nám vysvětlil výhody a my jsme objektivně zhodnotili že na tom asi něco opravdu bude.

    OdpovědětVymazat